Zaklada

Ukoliko ste udruga ili druga neprofitna organizacija i imate potrebu za besplatnim knjigama ili predavanjima ili da Zoran Salopek na bilo koji način podrži vaš humanitarni projekt, javite se putem ovog obrasca. Par sretnih organizacija godišnje može osvojiti sponzorstvo u navedenom obliku, samo navedite u kojem bi željeli. Ukoliko vas odaberemo, javiti ćemo se u najkraćem roku.

Misija

Unaprijediti živote svih ljudi u zajednici, posebno djece, kroz edukaciju o važnosti emocionalne zrelosti.

Vizija

Vjerujemo da smo ovdje kako bi osvjestili važnost tematike emocionalne inteligencije i zrelosti. U tradicionalnim se školama od devet vrsta inteligencije, koliko ih postoji prema prevladavajućoj teoriji, uče sve osim emocionalne inteligencije. U školi se uči o svim mogućim vrstama znanja, a najmanje o znanju o samom sebi, o tome kako se upoznati i sazreti te kako se ostvariti. Koliko smo godina posvetili učenju nekog predmeta u školi koji nas nije ni zanimao, a koliko smo vremena proveli učeći o sebi? Smatrate li vi važnim da vaše dijete u školi razvija emocionalnu inteligenciju i upoznaje sebe, svoj put i svoju svrhu?

Ne postoji važnije znanje koje možemo pružiti sebi, voljenima i djeci za osobni napredak, a slijedom toga i za dobrobit cijelog društva. No, u našem društvu u dobu u kojem živimo to se prepušta slučajnosti i spletu okolnosti.

Zamislite da svi imamo razvijenu emocionalnu inteligenciju i da smo emocionalno zreli, da nitko nema problema s princem egom? Kad ne bi bilo ego – strahova, bi li postojao problem koji ne bi bilo moguće riješiti? Zapravo, bi li problemi uopće postojali? Koja je korist od toga što smo vrhunski umjetnik, jezikoslovac, sportaš, inženjer ili biolog ako smo sebični ili nesretni i puni strahova?

Zato, krenimo zajedno putem emocionalnog sazrijevanja jer osvještavanjem sebe, osvjestit ćemo i društvo, a odgovornost koju preuzimamo za sebe djeluje i šire od toga.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
GDPR

Otkrijte putovanje u samospoznaju

Želite li saznati više o tome kako utišavanje ega može dovesti do dubljeg razumijevanja ljubavi i istine?
Zoran Salopek vodi vas na putovanje koje će promijeniti vaš pogled na život.

Upišite svoj e-mail i dobijte ekskluzivan pristup početnom poglavlju njegove knjige.